El cornellanenc Daniel Serrano ha anunciat que deixa tots els seus càrrecs al PP de Catalunya per una denúncia d’agressió sexual. Foto: Guillem Roset / ACN

El secretari general del Partit Popular a Catalunya, Daniel Serrano, ha renunciat a totes les seves funcions al partit, tal com ha anunciat aquest matí a través d’una nota que ha fet arribar a la formació. El cornellanenc, que també va ser regidor al Ple pels populars, ha explicat que ha pres la decisió per preparar “la seva defensa”, tal com recull l’ACN.

L’anunci arriba després que ahir el diari El Mundo destapés que una companya del partit havia denunciat a Serrano per una presumpta agressió sexual. Segons expliquen diferents mitjans, Serrano va mantenir una relació sentimental amb la víctima entre el 2015 i el 2016. Ella va denunciar que havia patit “maltractaments físics, verbals i psíquics”, a més de patir “diverses lesions” mentre va durar la relació.

Com que Serrano és diputat, el cas està en mans del TSJC, que al desembre li va prendre declaració. Ara, el cas es troba en fase d’instrucció i el magistrat està pendent de diverses proves que ha demanat. En una nota publicada després que el cas fos publicat, Serrano considera que ha sortit en plena campanya per erosionar la seva imatge.

De fet, el cornellanenc era el número 4 de la llista del PP a Barcelona per a les eleccions, que de moment estan marcades pel 14-F. Com que ja s’ha acabat el termini per presentar o corregir les llistes electorals, Serrano hi continuarà figurant. Però ha assegurat que s’aparta de la carrera electoral i que no prendrà possessió de l’acta de diputat si surt escollit a les eleccions.