Aigües de Barcelona s’uneix a l’Institut Esteve Terradas per fer un Grau Superior sobre gestió de l’aigua. Foto: Agbar

Aigües de Barcelona s’ha aliat amb l’Institut Esteve Terradas de Cornellà per crear un nou grau de formació professional. Es tracta del Grau Superior dedicat a la Gestió de l’Aigua, que se centra a formar els estudiants en la gestió i el funcionament del cicle de l’aigua. El Terradas és el tercer centre que impartirà un curs com aquest a Catalunya, ja que actualment se n’imparteixen a Tarragona i a Granollers.

La participació d’Aigües de Barcelona permetrà que els estudiants que s’apuntin a aquest grau puguin fer complementar la seva formació amb estades a l’empresa, on veuran de primera mà i participaran en l’activitat productiva. Tant l’empresa com el centre expliquen que d’aquesta manera “s’estableix una major vinculació” entre l’institut i l’empresa. A més, els estudiants milloren en el procés d’aprenentatge i adquireixen les competències professionals mentre estudien.

Els estudiants trobaran aquest entorn de treball real per aprendre com funcionen tots els elements relacionats amb la gestió de l’aigua a l’Escola de l’Aigua, un referent en la Formació Professional Dual en el sector. Des de fa vuit anys, aquest espai manté una relació de col·laboració amb centres i administracions per oferir formació sobre el cicle de l’aigua i les xarxes i estacions de tractament i, a partir del setembre, aquest servei també estarà disponible a l’Institut Esteve Terradas.