
L’emblemàtica torre de la Miranda és un dels elements patrimonials i culturals del videojoc. Foto: Institut Esteve Terradas i Illa
El curs passat van ser els hologrames i el museu de la realitat virtual, enguany és l’hiperbàric challenge i el metavers. Any rere any, els i les alumnes de l’Institut Esteve Terradas i Illa no deixen de sorprendre ni d’acumular premis i reconeixements, tal com es pot comprovar al vestíbul del centre, on tot just davant de consergeria llueixen nombrosos diplomes i trofeus guanyats en múltiples concursos amb desenes de projectes dissenyats i elaborats pels estudiants.
I no s’aturen. Ara toquen els darrers preparatius del ‘Metacorn’, el metavers o la realitat virtual paral·lela de la ciutat de Cornellà. En una de les aules del centre on casualment ens trobem amb una de les alumnes del projecte, els tutors i coordinadors Luis del Castillo i Gerard Garcia ens presenten el nou ‘invent’ i expliquen a Línia Cornellà quines són les línies mestres del joc, així com les seves intencions i expectatives.
Encara es tracta d’un prototip, que probablement serà presentat al Citilab cap a primers de maig, però ja ens mostren amb indissimulat orgull diverses captures de pantalla on es pot entreveure com serà el joc i, el més rellevant, quin serà el seu escenari.
Iniciativa educativa i cultural com a alternativa als jocs bèl·lics
“Volem impulsar el metavers a partir d’una partida de Fortnite. A través del videojoc, fomentar-lo entre els usuaris habituals de Fortnite, Roblox, Minecraft i altres plataformes per tal d’oferir una alternativa cultural i educativa als predominants jocs bèl·lics on només es juga a matar”, apunten Del Castillo i Garcia, coordinadors del projecte juntament amb Rafael Segura, un altre docent de l’institut. “També volem que arribi a les empreses i a les institucions”, especifiquen amb una evident intenció comercial.
Amb l’epicentre del joc a l’institut, la idea és apropar als usuaris diferents elements patrimonials de la ciutat, com la torre de la Miranda, el palau de Can Mercader, el castell o l’oferta cultural local que fins i tot inclourà espectacles com els concerts de l’RCDE Stadium.
“A més, el metavers inclou un mapa de salut mental amb punts de suport relacionats amb casos d’assetjament”, afegeixen els tutors de ‘Metacorn’, una tasca en equip de la Marta, alumna del centre, i altres 35 alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Administració i Finances, que ha implicat més d’un centenar de persones i institucions com el Citilab, que hi col·labora juntament amb l’Institut Provençana de l’Hospitalet.
Realitat virtual i hologrames: l’aposta de l’Institut Esteve Terradas