Una de les edicions passades de les jornades contra la LGTBIfòbia celebrades a la ciutat. Foto: Twitter (@ciudadani08940)

La lluita per la igualtat de drets de les persones del col·lectiu LGTBI no s’atura tot i el coronavirus. A Cornellà, aquesta reivindicació s’allargarà durant sis setmanes, les que hi ha entre el 17 de maig i el 28 de juny.

Si el punt final es posa a finals de juny coincidint amb la celebració del dia de l’Orgull LGTBI, aquestes setmanes reivindicatives arrenquen a mitjans de mes amb el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, una xacra que malauradament continua present en la nostra societat.

TRASLLAT A LES XARXES
El confinament provocat per l’estat d’alarma ha obligat a fer les diverses activitats reivindicatives i reflexives a les xarxes socials. Així doncs, el compte d’Instagram @decolors.cornella serà la principal via per on es divulgaran totes les propostes per visibilitzar aquest col·lectiu.

L’objectiu d’aquestes activitats és la sensibilització de la ciutadania cornellanenca de la importància de respectar la diversitat sexual, de gènere i d’orientació sexual. Per això s’ha decidit començar per la intersexualitat, una de les realitats més invisibilitzada i que fa referència a totes aquelles persones que, quan neixen, no encaixen dins la definició de sexe masculí o femení tal com els coneixem.

Durant aquestes setmanes també es parlarà de les dones lesbianes, dels homes gais, de la bisexualitat i de la població Trans i s’acabarà amb la reivindicació i la celebració de l’Orgull LGTBI.