Uns 200 treballadors poden perdre la feina si Nobel Plastiques tanca. Foto: Twitter (@margigual)

Els grups polítics municipals de Cornellà rebutgen el tancament de la fàbrica de Nobel Plastiques. Així ho van acordar els representants de tots els partits que formen la Junta de Portaveus, que ha aprovat una declaració de suport als treballadors i treballadores de la companyia, ubicada a Sant Joan Despí.

En el document aprovat per tots els partits, els grups reclamen a la direcció de l’empresa que reconsideri la decisió de tancar la planta, que afectarà 23 famílies cornellanenques. Els grups també demanen a la companyia que negociï “una solució alternativa” amb la plantilla que garanteixi “el manteniment de l’activitat” amb la màxima ocupació possible.

La declaració remarca que “els indicadors de producció demostren la viabilitat de la planta”, on recentment es va renovar part de la tecnologia de producció i es van contractar més treballadors per incrementar la producció de la planta. El grup Orhan Holding, d’origen turc i propietari de l’empresa, defensa que vol tancar la fàbrica per l’impacte que la pandèmia del coronavirus ha tingut en l’economia mundial i en el sector de l’automoció.