El confinament ha fet que molts infants estiguin més estona mirant les xarxes socials. Foto: ACN

El confinament i el tancament d’escoles i instituts ha abocat molts nois i noies a les xarxes socials i les noves tecnologies com a única font de distracció. Hores i hores jugant amb la consola, amb l’ordinador o mirant i remirant les xarxes socials. Això pot provocar una addicció dels més joves a les noves tecnologies.

I treballar perquè això no passi és un dels objectius que van motivar el naixement del servei municipal Tecnoatenció. Aquest servei rep el suport d’un equip de psicòlegs especialistes en el tema, que també es dediquen a donar consells als pares i mares i a les escoles per prevenir i divulgar les addiccions a les noves tecnologies i les xarxes socials.

Davant la impossibilitat d’anar a les aules a donar els seus consells, el centre ha decidit posar en marxa la campanya “El meu compte, el meu control”. Està centrada en la seguretat a Instagram, però bàsicament vol conscienciar als més joves els perills de les xarxes i la necessitat de conèixer eines per estar-hi segur.

A més, Tecnoatenció també aposta per fomentar la sobirania digital dels joves. La idea és que així tinguin garantida la seva seguretat i llibertat al món virtual, però també conscienciar-los de les addiccions que poden patir aquests dies si estan massa hores a les xarxes socials i a les noves tecnologies. Tot i el confinament, el servei continua disponible al telèfon 623 18 24 75.