El coronavirus va obligar a suspendre l’edició d’enguany. Foto: Ajuntament

La pandèmia del coronavirus ha obligat a suspendre l’edició d’enguany de la Universitat d’Estiu de les Dones, que havia d’arrencar a principis de mes. Per tal d’animar a les cornellanenques i a la resta de ciutadanes a participar en la nova edició que ja s’ha previst per l’any que ve, l’Ajuntament va decidir fer un homenatge a aquesta iniciativa difonent dades i aspectes interessants a través de les seves xarxes socials sobre les anteriors edicions de la Universitat d’Estiu de les Dones.

Durant la primera setmana de juliol, el consistori va recordar el gairebé mig centenar de cursos que s’han fet des de l’inici d’aquesta universitat, que es va posar en marxa el 2008.

La Universitat d’Estiu de les Dones va néixer amb l’objectiu d’empoderar el paper de la dona en diferents aspectes de la nostra societat. Des de llavors, en col·laboració amb l’equip de professores i professors de la Universitat de Barcelona i dins el marc del programa “Juliols a la UB”, s’han fet cursos amb perspectiva de gènere sobre el món del còmic, el cinema i el teatre, l’educació o la teologia.

El Citilab és l’espai on, cada matí, els cursos omplen d’activitats el recinte. En canvi, a les tardes és el torn de les activitats més variades amb tallers vinculats al feminisme com per exemple exposicions, taules rodones o concerts, entre d’altres.

NOMS DE PRIMER NIVELL
Aquest homenatge també ha servit per recordar algunes de les dones que han protagonitzat les conferències magistrals que han servit per inaugurar les diferents edicions. En aquests actes hi han participat l’actriu Mercè Sampietro, la sociòloga Marina Subirats, la directora de cinema Mabel Lozano o les exministres Bibiana Aído i Carmen Alborch.

També s’ha volgut destacar en aquest record a les xarxes les gales de cloenda, actes que any rere any són més espectaculars i que compten amb artistes com Berta Puigdemasa, Carmen Mateo, Dania Rodríguez, Núria Villà i Ximena Augusto, que han ofert concerts i actuacions per acabar les diferents edicions. Tot, per escalfar motors de cara a l’any que ve.