Una usuària agafant una bicicleta a la nova parada de Cornellà. Foto: AMB

Els cornellanencs i les cornellanenques que facin servir el sistema de bicicletes compartides e-Bicibox tenen una nova parada amb les bicicletes ancorades a la vista a la ciutat. L’AMB ha escollit Cornellà per posar en marxa la prova pilot d’aquest nou sistema perquè és una de les tres ciutats on més s’utilitza el servei de bicicletes compartides de l’ens metropolità. Els altres dos municipis són l’Hospitalet i Sant Joan Despí, on també es farà la prova.

La prova pilot consisteix en unes noves parades on les bicicletes elèctriques d’ús compartit estan a la vista. Es tracta d’un sistema d’estació oberta que vol fomentar l’ús de la bicicleta donant-li més visibilitat. D’aquesta manera, l’AMB espera que augmenti el nombre de persones que utilitzen aquest servei i creixi així un sistema de transport sostenible.

L’estació de Cornellà estarà ubicada a la carretera d’Esplugues, al costat de la plaça de l’Església. S’ha buscat un punt força concorregut i pel qual hi hagi un ús “intensiu” del servei d’e-Bicibox. A la parada hi haurà deu bicicletes, que es podran treure i posar amb un sistema molt similar al que fa servir el servei Bicing a Barcelona.

Durant la presentació, que s’ha fet aquest matí a la ciutat, l’alcalde Antonio Balmón ha dit que el que fa l’administració amb aquest nou sistema “és reforçar una de les noves realitats de la mobilitat com són les bicicletes i les bicicletes elèctriques” perquè les ciutats com Cornellà puguin oferir aquest servei. Des de l’AMB expliquen que les bicicletes seran compatibles amb totes les parades, aquestes noves obertes i les tradicionals tancades.