Aquest any no hi podrà haver concentracions d’entitats ni presència de públic a l’ofrena floral de la Diada. Foto: Twitter (@sergio_tesio)

L’Ajuntament de Cornellà ha anunciat que la Diada d’aquest any es celebrarà sense públic. El consistori, que farà l’habitual ofrena floral al monument al·legòric a l’11 de setembre, ha pres la decisió “com a mesura de prevenció i seguretat” davant les normes de distància i sense aglomeracions decretades per evitar nous contagis de coronavirus.

Tot i aquesta decisió, l’Ajuntament convida a totes aquelles associacions i entitats de la ciutat que ho vulguin a fer la seva ofrena de manera individual durant el matí del mateix dia 11, des de les deu del matí fins a les 12 del migdia.

Sí que s’han suspès els actes que acostumen a acompanyar l’ofrena floral amb l’objectiu d’evitar aglomeracions de públic, i a l’ofrena oficial només hi participaran els portaveus dels grups municipals i l’alcalde, per tal de no ser més de deu persones reunides.

Aquesta decisió segueix la norma dictada per l’Ajuntament, que prohibeix celebrar actes institucionals públics fins al 31 de desembre. Aquesta mesura, que en principi estava en vigor fins al juny però que finalment s’ha allargat fins a finals d’any, tampoc autoritza a celebrar actes, festes ni concentracions privades a l’espai públic o a les instal·lacions municipals.