Tots els regidors i regidores de l’Ajuntament de Cornellà van participar en un Ple Extraordinari telemàtic. Foto: ERC Cornellà

L’Ajuntament de Cornellà va celebrar un Ple Extraordinari telemàtic perquè tots els partits poguessin parlar sobre l’emergència sanitària que viu la ciutat a causa del coronavirus. El Ple es va poder veure per YouTube, on ha quedat penjat, i hi van participar tots els regidors que formen el Ple municipal. Per això, tot i fer-se telemàticament, el Ple va complir amb totes les garanties legals.

Durant el debat, un dels punts més importants que es van tractar va ser l’aprovació del Pla de Xoc Econòmic, que per poder destinar 3,6 milions d’euros a ajudar a la ciutadania més afectada per la crisi provocada per la Covid-19, cal primer fer una modificació de crèdit. Tots els partits del Ple hi van votar a favor excepte Podemos, que es va abstenir.

Durant les intervencions dels portaveus dels diferents grups municipals, tots ells van agrair i felicitar la feina que estan fent els treballadors i funcionaris municipals per tal de cobrir totes les necessitats de la ciutadania i per adaptar-se a les necessitats que obliga aquesta pandèmia.

Finalment, l’alcalde Antonio Balmón va reconèixer que la ciutat patirà importants conseqüències econòmiques arran de la crisi social provocada pel coronavirus. Per això, durant la seva intervenció va assegurar que cal treballar amb cautela per no posar en risc l’estructura i la gestió econòmica de l’Ajuntament, per tal de mantenir la liquiditat de les arques municipals. En aquest sentit, va manifestar que no es poden prendre mesures econòmiques més arriscades, més enllà de suspendre o ajornar alguns tributs municipals, perquè assegura que, quan la situació es normalitzi, el consistori no podrà comptar amb l’ajuda de cap altra administració.