Un dels cartells que indiquen l’entrada a la Zona de Baixes Emissions. Foto: Anton Rosa

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha acordat ajornar l’inici de les multes per l’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions (ZBE). La pandèmia del coronavirus ha portat l’administració a prendre aquesta decisió, que suposa posposar l’aplicació del règim sancionador prevista pel proper 1 d’abril almenys fins que finalitzi la situació de confinament preventiu. L’Ajornament es farà efectiu com a molt tard aquest dimecres, quan els cinc municipis implicats (Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) tinguin enllestits els corresponents decrets d’alcaldia.

La mesura pactada implica que, fins a nou avís, es mantindrà la Zona de Baixes Emissions tal com ha funcionat durant aquests primers tres mesos del 2020: la restricció de circulació estarà activa, però no es multarà els conductors que la incompleixen. Un cop es decreti la fi de l’estat d’alarma, les diferents administracions determinaran una nova data per l’entrada en vigor del règim sancionador.

“Hem pres aquesta determinació amb l’objectiu que cap persona es vegi afectada en cas d’emergència”, apuntava dilluns el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, que ha volgut destacar que en aquests primers mesos ja s’ha notat una reducció important de la circulació de vehicles sense etiqueta ambiental.