La Guàrdia Urbana ha posat 248 denúncies des del 16 de març per incompliment del confinament. Foto: Ajuntament

Cornellanencs il·lustres com els periodistes Tony Aguilar, Sara Pellicer o Jordi Évole, la youtuber Paula Gonu o el mag David el Mago s’han sumat a la campanya #joemquedoacasaacornella, que vol conscienciar els veïns i veïnes sobre la importància de quedar-se a casa complint amb el confinament per tal de frenar la corba de contagis del coronavirus.

Els que no han complert aquesta mesura són els 248 ciutadans que han rebut alguna sanció per incomplir les restriccions imposades per l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol. Les multes les han posat, des del 16 de març, els agents de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, que patrullen pels carrers de la ciutat i han fet diversos controls de trànsit per assegurar-se que ningú fa desplaçaments que no estan permesos. D’entre aquestes multes, set han estat per a establiments comercials que estaven oberts sense permís.

Els que sí que poden continuar venent són els paradistes que venen productes d’alimentació i primera necessitat dels mercats municipals de Sant Ildefons, el Centre i Marsans. Els tres mercats continuen obrint amb el mateix horari a excepció dels divendres a la tarda, que des del 20 de març i mentre duri l’estat d’alarma tancaran per garantir la seguretat i la higiene dels treballadors i els clients.

El que no funcionaran amb normalitat mentre durin aquestes mesures excepcionals són els mercats ambulants i el Mercat de Pagès, que l’Ajuntament ha decidit cancel·lar tot i que la Generalitat va assegurar que les parades d’alimentació es podien continuar fent. Per això, el sindicat Unió de Pagesos ha criticat la decisió presa pel govern d’Antonio Balmón.

IMPACTE ECONÒMIC
Per intentar reduir el cop que patiran les butxaques de molts cornellanencs i cornellanenques, l’Ajuntament va anunciar que ajorna el cobrament dels lloguers dels mesos d’abril i maig.

Això afecta 163 pisos de lloguer, més d’un miler de places d’aparcament i trasters i les 159 empreses que treballen al viver i als locals comercials de ProCornellà, l’empresa municipal que gestiona tots aquests immobles. L’Ajuntament explica que començarà a cobrar aquests rebuts a partir del juliol i fins al desembre.

A més, el consistori també ha creat l’Organització Municipal Excepcional, un ens que atendrà les situacions personals i col·lectives de més vulnerabilitat per tal de garantir que tots els veïns i veïnes tinguin les necessitats bàsiques cobertes.

IMPULS SOLIDARI
Des de l’Ajuntament també s’ha posat en marxa una bossa de voluntaris i voluntàries perquè totes aquelles persones que ho desitgin puguin donar suport i acompanyar la gent gran durant l’emergència social provocada pel Covid-19.

L’objectiu és que tots aquells cornellanencs i cornellanenques d’entre 18 i 55 anys que ho vulguin puguin ajudar a fer arribar aliments bàsics i medicaments, passejar mascotes o l’activitat que sigui per tal d’evitar que les persones de la tercera edat no hagin de sortir al carrer.

Aquesta proposta se suma a la iniciativa que han posat en marxa diferents veïns i veïnes particularment per cosir mascaretes protectores a casa seva i fer-les arribar als treballadors que les necessitin.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram