Familiars de la víctima consternats durant la concentració. Foto: Àlex Recolons / ACN

Més d’un miler de cornellanencs i cornellanenques es van concentrar, dilluns 7 al vespre, davant de l’Ajuntament per condemnar l’assassinat de Cristina Ortiz Lozano, veïna de la ciutat de 28 anys, que feia un temps que vivia a Southampton, al Regne Unit, per motius laborals.

La manifestació la va convocar el consistori de manera consensuada amb la família de la víctima per mostrar-los la solidaritat dels veïns i veïnes davant d’aquests fets i per manifestar el rebuig de la ciutat davant la violència masclista.

Per refermar aquesta postura, durant l’acte, des de l’Ajuntament es va llegir un manifest on es condemnava amb contundència aquest tipus de violència i es va remarcar la necessitat de treballar conjuntament entre administracions, agents socials i forces de seguretat per combatre aquesta xacra.

A més d’aquest acte, en què es van mantenir diversos minuts de silenci, el consistori també va decretar dos dies de dol oficial a la ciutat.

CAS OBERT
Els fets que van acabar amb la mort de Cristina Ortiz Lozano van passar el 21 de setembre a Southampton, al sud del Regne Unit, però aquí no es van conèixer fins a principis d’aquest mes.

Tal com recull l’Agència Catalana de Notícies, la policia de la regió de Hampshire va trobar el cos de la víctima abans de les 10 de la nit de dissabte 21 de setembre a casa seva i l’autòpsia va revelar que Ortiz va morir a causa de diverses punyalades que havia rebut.

Davant d’aquests fets, els agents van detenir un home de 29 anys, exparella de Cristina Ortiz i també veí de Cornellà, com a presumpte autor de l’assassinat de la dona. Tot i que en un primer moment es mantenia oberta la possibilitat que es tractés d’un assumpte de drogues, la policia anglesa ho va acabar descartant.