El detingut a Cornellà triava els llocs on robar i venia els mòbils sostrets. Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que es dedicava a robar mòbils. El cap pensant del grup era un veí de Cornellà de 37 anys. Segons la policia catalana, aquest home era l’encarregat de seleccionar els objectius on robar, també coordinava els delinqüents que treballaven per ell i, per acabar, s’encarregava de gestionar la venda dels mòbils robats.

Els agents van detenir-lo l’11 de març a la ciutat, arran de la investigació iniciada el 9 de gener. Aquell dia, uns quants membres del grup criminal van entrar en un centre comercial de Reus, d’on van extreure 149 telèfons mòbils. Els investigadors van constatar que es tractava d’un grup especialitzat després d’analitzar les imatges de les càmeres de seguretat del centre i les tres botigues on van entrar.

Aquestes imatges també van servir per identificar tres dels assaltants i activar les ordres pertinents per localitzar-los i detenir-los. A més, els tres delinqüents identificats tenien antecedents. Després de la detenció a Cornellà i una a Barcelona, els Mossos han anunciat ara la tercera detenció després que un dels implicats fos identificat a Montcada i Reixac el 28 d’abril després d’incomplir el confinament.