Des de gener, la Guàrdia Urbana ha denunciat 74 infraccions. Foto: Alèxia Vila / ACN

El govern d’Antonio Balmón es planteja demanar una llicència específica per als ciclistes i els usuaris de patinet elèctric que circulin per la ciutat. De moment ja han fet el primer pas: han enviat una carta a la Dirección General de Tráfico, l’administració que té la competència sobre les normes de circulació, per demanar-los un canvi a la llei que ho permeti, segons ha explicat a Línia Cornellà Emilia Briones, tinenta d’alcalde i regidora delegada de l’àrea de Presidència.

El consistori ha pres aquesta decisió després dels 34 accidents en què aquest tipus de vehicles van estar implicats l’any passat, segons les dades recollides per La Xarxa. Això situa la ciutat com el quart municipi on més se’n van produir a tot Catalunya durant el 2019.

Briones explica que, davant del fet que “cada vegada hi ha més patinets” circulant per la ciutat, demanar una llicència només és una mesura per “intentar millorar la regulació i la convivència de tots els usuaris de la via pública”. En aquest sentit, assegura que la prioritat del govern municipal és la protecció dels vianants.

AUGMENTEN LES DENÚNCIES
Des de principis d’any i fins al 23 de febrer, la Guàrdia Urbana ha posat 74 denúncies i s’han comptabilitzat sis accidents amb patinets o bicicletes implicades. D’aquestes multes, 18 han estat perquè anaven dues persones en un sol patinet i 17 més per conduir el vehicle amb auriculars.

Segons la tinenta d’Alcalde Emilia Briones, aquestes són conductes que acostumen a tenir els joves, uns dels principals usuaris d’aquest tipus de vehicles àgils a la ciutat.