La Sheila, víctima de violència de gènere i mare d’un nadó de sis mesos, respira una mica més tranquil·la. El desnonament que s’havia d’executar el 31 de gener i que l’havia de fer fora d’un pis de Sant Ildefons propietat de l’Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu finalment s’ha aturat. Ho va saber divendres 25 de gener, quan l’advocada de l’ordre va demanar al jutge que paralitzés el desnonament per poder negociar amb ella amb tranquil·litat.

El dia abans, Línia Cornellà havia trucat a Sant Joan de Déu per saber els motius del desnonament, però des del centre havien dit que no es pronunciarien fins que hi hagués una sentència del jutge, després del judici oral que es va celebrar el 23 de gener.

Víctor González, portaveu de la PAH, explica que el pis on viu la Sheila des de fa un any era d’una dona que va morir sense hereus i que el va donar a l’ordre hospitalària, que per a la plataforma és un “gran tenidor de pisos”.

Per aturar el desnonament, la PAH estava intentant parlar amb Sant Joan de Déu des de principis d’any, però no ho havia aconseguit. Ara, celebren la decisió presa per l’ordre hospitalària d’aturar la desocupació i parlar amb la Sheila per trobar una solució.

PRESSIÓ A L’AJUNTAMENT
Però des de la PAH avisen que hi ha més desnonaments en marxa, com el que afecta l’Andrea. En aquest cas, la jutge va donar tres mesos a les administracions per trobar una solució, però el 3 de febrer s’acaba aquest termini i encara no se n’ha trobat cap. Des de la PAH denuncien que la resposta de l’Ajuntament és que no hi ha “pisos socials lliures a la ciutat”, tot i que des del consistori asseguren que treballen per aconseguir-li un lloguer social.