Torra i Bargalló a l’escola Torre de la Miranda. Foto: Àlex Recolons / ACN

12.454 nens i nenes de la ciutat van començar les classes a mitjans de mes amb la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, que va anar a l’escola Torre de la Miranda el primer dia de curs.
Durant la visita, Torra va celebrar que el curs hagi començat “amb total normalitat” tot i les restriccions que provoquen tenir els pressupostos de la Generalitat prorrogats. Tot i aquesta situació, el Departament d’Educació ha pogut contractar 670 professors més, obrir vuit nous instituts i fer obres en 413 centres de tot el país per valor de 70 milions d’euros, tal com va explicar el conseller Josep Bargalló, que també va participar en la visita al centre cornellanenc.

A la ciutat, s’han fet obres de renovació i millora a les escoles Montserrat, Almeda, Abat Oliba, Suris, Areny, Anselm Clavé, a l’institut Neus Català i a les escoles bressol municipals la Trepa i Baldufa.

MÉS PLACES
D’aquests 12.454 alumnes cornellanencs, més de la meitat, 7.136, són de les etapes d’infantil i primària. Pel que fa a secundària, en aquesta etapa hi ha 3.145 alumnes matriculats. Aquí cal sumar els 646 de Batxillerat i els 1.527 que fan cicles formatius.

Per donar-los cabuda a tots, per segon curs consecutiu s’ha creat un nou grup de primer d’ESO, aquest any a l’IES Francesc Macià, i es mantenen les línies obertes al Joan Miró i al Maria Aurèlia Capmany.

Per complementar aquesta oferta, l’Ajuntament ha ampliat les places de l’Escola Municipal de Música, que aquest curs arrenca amb 440 alumnes.