La policia científica, al domicili del sospitós. Foto: Gemma Sánchez / ACN

El jutjat d’instrucció número 4 de la ciutat va enviar a presó l’home que els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts 7 de maig com a sospitós d’haver matat Janet Jumillas. El magistrat el va acusar d’un delicte d’homicidi amb ocultació de cadàver perquè, quan la policia catalana el va detenir, no havien trobat el cadàver de la jove viladecanenca desapareguda des del 13 de març. Finalment, els Mossos d’Esquadra van trobar el seu cadàver dimarts 21 de maig en un descampat al Prat de Llobregat.

Uns obrers que estaven netejant el terreny van trobar el cos en un forat, tapat amb plàstics i vegetació i els agents de la policia catalana no van poder confirmar la seva identitat fins al cap de dos dies per l’avançat estat de descomposició que presentava la víctima. Però com recullen diferents mitjans, els Mossos ja tenien la zona al seu punt de mira gràcies a la geolocalització del telèfon mòbil del sospitós, que hi hauria estat poc després de la desaparició de Janet Jumillas.

MOVIMENTS PER DESPISTAR
De fet, la geolocalització ha estat una de les proves claus en aquesta investigació. Segons recull l’ACN, la detenció dels dos sospitosos es va fer després d’intervenir i rastrejar el seu telèfon, analitzar comptes corrents i col·locar una balisa de seguiment.

Aquestes proves van demostrar que el principal sospitós del crim va fer desplaçaments amb el seu mòbil per tal de despistar la policia, sabent que rastrejarien els seus moviments.

Els Mossos també van comprovar que el sospitós va llençar a les escombraries dues fregones plenes de sang i les ulleres trencades de Janet Jumillas.

Sobre el segon sospitós, un veí del Prat de Llobregat de 23 anys acusat d’encobriment, el jutge va deixar-lo en llibertat amb mesures cautelars.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram