La Guàrdia Urbana de Cornellà ha presentat gairebé 300 denúncies durant el mes d’agost a veïns i veïnes que estaven incomplint les normes i restriccions de seguretat per evitar rebrots i nous contagis de coronavirus. Són les mesures que ha ordenat el Departament de Salut per intentar frenar la transmissió del virus i doblegar la corba de contagis que afecta la ciutat.

Segons les dades recollides per l’Ajuntament, més d’un centenar d’aquestes denúncies s’han posat a persones que estaven consumint begudes alcohòliques al carrer. També s’han posat una cinquantena de denúncies a grups de persones que estaven reunits a la via pública amb aquesta finalitat.

També s’han posat cinc denúncies a establiments d’oci i restauració que ocupaven més espai del permès per a les seves taules a les terrasses. En aquest sentit, els agents també han denunciat a set persones perquè no mantenien la distància física entre persones a l’interior d’establiments o a la via pública.

Finalment, la Guàrdia Urbana ha posat 90 denúncies a persones que no portaven la mascareta, tal com marca la normativa actual. Per això, des del consistori recorden les mesures impulsades per Salut, que prohibeixen les trobades de més de deu persones, que limiten els aforaments dels bars i restaurants, també a les terrasses, i obliguen a tancar a la 1 de la matinada o la norma que, actualment, prohibeix consumir alcohol al carrer a tot Catalunya.