Els verds no van poder superar la primera eliminatòria. Foto: UEC

La temporada 2017-18, històrica per al primer equip de la UE Cornellà, va arribar a la seva fi el passat dissabte 26, quan l’equip de Jordi Roger va perdre a Mareo contra l’Sporting B. Els cornellanencs no van poder superar la primera eliminatòria d’ascens a la Segona Divisió A.

L’eliminatòria havia quedat oberta (però lleugerament decantada a favor del conjunt asturià) després del 2-2 de l’anada, que es va disputar el passat dia 20 al Municipal. L’homenatge a Pep Caballé pels 300 partits va acabar d’escalfar motors en un estadi ple que va esclatar d’alegria al minut 22 de la primera meitat, quan Pere va aprofitar una assistència de Rafa Mujica per fer l’1-0. Els de Roger van merèixer marcar algun gol més abans del descans, però el resultat no es va moure.

L’inici del segon temps, però, va coincidir amb el primer gol del conjunt asturià en la primera aproximació. Claudio Medina, al minut 48, va rematar sol des del segon pal una centrada excel·lent. El gol va deixar estabornit el Cornellà i va animar els de José Alberto López, que van remuntar el partit menys d’un quart d’hora després, amb una rematada de cap de Juan Rodríguez. El Cornellà, però, li va posar picant a l’eliminatòria i va aprofitar una assistència de Leon de Kogel per fer el 2-2 definitiu.

PÓLVORA MULLADA
Sis dies després es va disputar la tornada, el que seria el darrer partit del Cornellà en aquest curs. Roger va presentar un onze força similar al de l’anada, però quan només s’havien jugat tres minuts, els locals es van avançar gràcies a un gol de Cayarga. Fito va tenir una ocasió clara per empatar abans del descans i repetiria després de la pausa (com Mujica) però els minuts passaven i els verds no marcaven. La sentència va arribar al minut 85, amb un Cornellà bolcat contra la porteria de Dani Martín, amb una contra resolta per Nacho.

Malgrat l’eliminació, però, Jordi Roger va elogiar els seus homes. “Hem estat a un molt bon nivell, tant a Cornellà com aquí. Marxem tristos perquè hem fet una gran temporada i volíem més i més, però no ha pogut ser”, va assegurar l’entrenador.

El curs, però, no s’acaba aquí, ja que la Federació Catalana va anunciar, el passat dia 29, que la final de la Copa Catalunya es jugarà el 2 de juny a la Bòbila. El rival, finalment, serà la UA Horta.

CINQUENA POSICIÓ A LA LLIGA
Uns dies abans, el passat dia 13, es va acabar la temporada per al primer equip femení, que ha tancat el curs en la cinquena posició del grup 1 de Primera Catalana. El balanç final de l’equip d’Antonio María Pascual és de 17 victòries, 2 empats i 7 derrotes.

La millor ratxa, de cinc victòries consecutives, s’ha repetit en dues ocasions: en l’inici i en el final del campionat. L’equip ha marcat 89 gols han encaixat 38.