El club ha mostrat la seva esperança que la situació es normalitzi com més aviat millor. Foto: UEC

La Unió Esportiva Cornellà ha optat per acollir-se a un dels recursos que empreses i clubs tenen en aquesta situació d’alarma que vivim pel coronavirus: l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). L’entitat que presideix Álex Talavera va publicar un comunicat anunciant-lo ahir.

A la pràctica, acollir-se a aquest mecanisme habilitat per les institucions significa que les nòmines (sigui de forma parcial o total) deixaran de ser pagades pel club, sinó que les assumirà el SEPE (Servicio Público de Empleo Estatal).

El president del club va assegurar al Tu diràs de RAC1 que “és una decisió difícil de prendre, però que es fa sabent que el més important és l’estabilitat del club per poder complir els compromisos amb els jugadors i els treballadors durant la resta de la temporada” i va dir que la Junta que presideix consideraria imprudent no fer-ho. La salut i la integritat de tothom són dues raons més que van portar la UEC a acollir-se a l’ERTO.

Talavera va admetre també que bona part dels ingressos del club venen per lones i cartells que es col·loquen al Municipal de Cornellà els dies de partit, un fluxe de diners que, des de fa dues setmanes, ha cessat (el dirigent va admetre que també s’hauran de renegociar aquests contractes amb els sponsors). El president va xifrar entre 40.000 i 50.000 euros mensuals l’estalvi per al club durant aquest ERTO.

TORNAR A COMPETIR?
La solució, la tornada a la normalitat, doncs, passa només pel retorn a la competició, un extrem que, a hores d’ara, no sembla pròxim. De fet, després que federacions de diferents esports anunciessin en primera instància suspensions de dues setmanes, des de mitjans d’aquest mes les decisions ja van totes en la mateixa línia: fins que les autoritats sanitàries no donin el vistiplau, les lligues no tornaran a posar-se en marxa.

El conjunt entrenat per Guillermo Fernández Romo ha arribat a aquesta aturada no desitjada per ningú en la quarta posició del grup 3 després de 28 jornades. El conjunt verd suma 49 punts, els mateixos que el tercer i el segon (Sabadell i Barça B) i un menys que el líder, el CD Castellón. Fora del play-off, quan falten 10 jornades perquè s’acabi la lliga, els perseguidors del conjunt verd són el Lleida Esportiu i el Villarreal B.