Un moment del partit, el passat dia 21. Foto: UEC

El primer partit que la UE Cornellà 2018-19 ha jugat ha estat el mateix que l’últim de la temporada passada. Xavi Calm va tenir un debut victoriós al capdavant del primer equip el passat dia 21 al Municipal en un amistós contra la UA Horta (2-0), en un enfrontament que va servir per obtenir les primeres sensacions tot just en la primera setmana de la tornada als entrenaments.

Però més enllà de la victòria cornellanenca, aquest enfrontament no va semblar-se gaire a l’enfrontament pel títol de Copa Catalunya que els dos equips van disputar fa poc més d’un mes i mig i que va acabar amb cinc gols. De fet, per veure la primera diana de la temporada va ser necessari esperar gairebé 60 minuts, ja que cap dels dos equips va aconseguir dominar de forma clara durant la primera meitat.

Calm va aprofitar el descans per fer canvis, però un dels que continuava sobre la gespa des del primer minut, Pere Martínez, va trencar el 0-0 amb un excel·lent xut des de la frontal al minut 59. Després d’aquesta diana, el Cornellà va viure els seus millors minuts, i tot i que va tenir ocasions per ampliar aquesta diferència abans, el segon gol, de Pep Caballé, no va arribar fins al 84.

“El partit ha estat bastant entretingut, tot i que la falta de ritme és molt normal en els partits de pretemporada”, va assegurar Calm després del matx. “En el que més ens centràvem era en el treball defensiu, que encara s’ha de treballar més, però en línies generals estic satisfet”, va afegir. En aquest partit van debutar tots els jugadors que el club ha incorporat, inclosos Héctor Camps i el jove central Roman Tugarinov, cedit pel Barça.

PRÒXIMA PARADA, SANT FELIU
Així, el debut en competició oficial és imminent. El Cornellà començarà la defensa del títol amb un desplaçament al Municipal de les Grases per jugar contra un altre dels equips del Baix, el Santfeliuenc. El partit es disputarà el dissabte 28 a les vuit del vespre.

Si el conjunt de Calm supera aquesta ronda, jugarà la segona eliminatòria a casa contra el vencedor del San Cristóbal – Terrassa (el cap de setmana del 4 i 5 d’agost), mentre que la tercera ronda de la Copa Catalunya seria l’última abans que es posés en marxa la Segona B.

L’equip tampoc fallarà en la 33a edició del Torneig d’Històrics, que es jugarà entre el dilluns 30 i el 5 d’agost a Barcelona.

LÓPEZ, SEGON DE CALM
Pendents encara de les darreres peces de la primera plantilla, el que també s’ha reforçat és el cos tècnic, amb l’arribada de l’exfutbolista Jordi López, que serà el segon de Xavi Calm. Durant la seva trajectòria com a futbolista va passar pel Barça, el Madrid, el Racing, el Sevilla o el Sabadell.