“Ara mateix estem fotuts i enfonsats, però ens aixecarem i tornarem a intentar-ho. Estic molt orgullós de tota la plantilla”. Així resumia, a quarts d’una de la matinada, el sentiment d’un equip i d’una ciutat Guillermo Fernández Romo. I és que la UE Cornellà no va poder superar el CD Castellón (1-0) a la final del play-off exprés i seguirà a Segona B el curs 2020-21.

De nou sense ser el favorit al triomf (com havia passat contra l’Ibiza i l’Atlético Baleares), aquesta vegada els verds jugaven contra un rival conegut. I no un qualsevol: era l’últim equip que havia aconseguit derrotar els de Romo (3-1 a Castalia el 22 de desembre de l’any passat).

Els de la Plana s’avançarien al minut 26 amb un gol de Juanto Ortuño, fet que obligaria el Cornellà a remar contra corrent. Abans del descans, Pablo Fernández i Agus Medina (l’heroi de la semifinal) tindrien les millors ocasions per a la UEC.

L’equip verd seguiria pressionant buscant el gol de l’empat després del descans, i just abans de la segona pausa per la hidratació, tindrien una doble ocasió en la qual Juan Camilo Becerra va fregar-lo. La més clara abans del final del matx, però, seria per als orelluts, però de nou Ramón Juan va evitar que l’equip encaixés el segon.