Les de Guillem Abelló van guanyar a Viladecans. Foto: BFV

El nivell general dels equips de Copa Catalunya femenina ha pujat de forma notable aquesta temporada, i el Basket Almeda ho està ‘patint’, ja que després de nou jornades el conjunt groc no presenta la mateixa xifra de victòries que en les temporades anteriors.

I és que superades les nou primeres jornades, quan el calendari s’acosta ja al final de la primera volta, el conjunt de Guillem Abelló és tercer amb sis victòries i tres derrotes, per darrere de l’Unilever Viladecans i del Club Bàsquet Lleida. El filial de l’Snatt’s Femení Sant Adrià té el mateix saldo de resultats que l’Almeda, i amb una victòria menys hi ha el CB Grup Barna i el Bàsquet Draft Gramenet.

Durant aquest mes, sense anar més lluny, l’equip groc ha viscut les dues cares de l’esport; les cornellanenques van perdre a la pista de l’Igualada, però aquesta ensopegada va ‘arreglar-se’ amb els triomfs obtinguts a casa contra el Valls (72-51) i en el desplaçament a l’Atrium de Viladecans (67-79). Aquest triomf en el derbi baixllobregatí pren una dimensió especial, tenint en compte que les viladecanenques havien guanyat els seus set primers partits. El triomf, a més, serveix perquè l’average particular estigui a favor de l’Almeda (encara que falta per jugar-se el partit de la segona volta). Les d’Abelló, però, no van poder aprofitar l’impuls d’aquesta victòria i van perdre l’últim partit del mes el passat dissabte 23 a casa contra el Grup Barna (46-54).

Així, el conjunt groc mira cap al mes de desembre, l’últim del 2019, en el qual esperen tres enfrontaments. Dos d’aquests seran a domicili (la visita a Lleida del diumenge 1 i el viatge a Barcelona per jugar contra el Roser el diumenge 22), mentre que les d’Abelló podran acomiadar-se de l’afició fins a l’any que ve el dia contra el Sant Adrià B.