Les rebaixes van començar el 28 de juny i s’allargaran fins al 31 d’agost. Foto: Arxiu

Les altes temperatures de finals de juny i principis de juliol, a diferència del que va passar al maig, han creat la combinació perfecta perquè les rebaixes d’estiu es visquin, des del sector del comerç, amb bones perspectives.

I és que les temperatures del maig van provocar que la gent s’esperés a fer les compres de la temporada d’estiu. L’arribada abrupta de la calor, però, va coincidir amb l’inici de les rebaixes, que aquest any es van posar en marxa el 28 de juny. Veient aquest escenari, el Consell de Gremis ha pronosticat un increment de vendes del 3% durant aquestes rebaixes. Tot i això, l’entitat també apunta que, encara que hi hagi una major venda, els descomptes privats i permanents provoquen una menor afluència i un menor interès general del consumidor.

Sigui com sigui, cal tenir present que les rebaixes representen el 40% de les vendes anuals en alguns sectors i la major part de les vendes es fan en els primers 15 dies de descomptes, tot i que s’allarguen fins al 31 d’agost.

És per aquest motiu que molts comerços van decidir començar les rebaixes amb descomptes potents, ja que en alguns casos van arribar fins al 70%. Un dels objectius dels comerços també va ser que la gent s’assabentés que les rebaixes començaven el 28 de juny i no l’1 de juliol per aprofitar el darrer cap de setmana de juny.

Tot i això, molts comerços dels barris més perifèrics van optar per esperar i començar les rebaixes l’1 de juliol. A banda, cal tenir en compte que des de fa uns anys la legislació estatal va acabar amb els períodes fixats per a les campanyes de descomptes, tot i que el Govern català ha intentat mantenir les dates marcades per començar els descomptes.

SECTORS ESTRATÈGICS
Rebaixes a banda, enguany més de 60 entitats s’han adherit a un manifest per proposar que els sectors del comerç i de l’hostaleria siguin considerats i declarats per l’administració com a sectors estratègics de l’economia catalana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram