Les targetes també es poden demanar als mercats municipals. Foto: Arxiu

L’Ajuntament ha començat a repartir les targetes-moneder per reactivar el comerç de proximitat. Des de principis de mes, tots aquells cornellanencs i cornellanenques que ho vulguin poden demanar la seva targeta a través d’aquest portal. Un cop fet aquest pas, les targetes es poden recollir en quatre punts diferents de la ciutat: l’Oficina Local d’Habitatge, el centre cívic del barri de la Gavarra, l’Oficina d’Atenció Ciutadana o la seu de l’empresa pública municipal Procornellà.

Per a les persones que necessitin ajuda per fer els tràmits a través d’internet, el consistori també ha muntat espais per atendre les peticions als mercats municipals de la ciutat. Aquest servei s’ofereix a la parada 300 del mercat de Sant Ildefons, a les parades 2-3 del mercat de Marsans i a les parades 42-43-44 del mercat del Centre. Per fer tots els tràmits, cal portar el DNI i una targeta bancària.

IMPULS ALS COMERCIANTS
Les targetes-moneder tenen 100 euros de pressupost. D’aquests, 70 els posa el consumidor i els 30 restants els afegeix l’Ajuntament, que destinarà 300.000 euros a aquesta campanya.

L’objectiu del consistori és incrementar les vendes a les botigues locals. Segons els seus càlculs, la iniciativa s’hauria de traduir en unes vendes per valor d’un milió d’euros.

De moment, gairebé 300 comerços i establiments s’han adherit al projecte i accepten els pagaments amb la targeta-moneder. Aquí hi ha des de restaurants fins a llibreries, ferreteries i botigues de tota mena.