El projecte ha salvat set llocs de treball. Foto: Twitter (@Cs_Cornella)

El Punt Reempresa de Cornellà ha aconseguit mantenir quatre comerços de la ciutat en funcionament durant el 2020. Es tracta d’una botiga d’alimentació, un punt de venda al menor de vins i begudes, un centre d’estètica, salut i bellesa i una perruqueria unisex. Són quatre dels cinc casos d’èxit que va tenir l’any passat aquest projecte, que posa en contacte persones que volen vendre una empresa amb emprenedors disposats a continuar el negoci i agafar-ne el relleu.

La iniciativa va néixer el 2011, impulsada per Autoocupació i la patronal Cecot. Des de llavors i fins a principis d’any, el projecte ha aconseguit salvar i mantenir 3.000 petites i mitjanes empreses. Segons els seus càlculs, la plataforma ha generat una inversió induïda de 138 milions d’euros i ha permès salvar 8.200 llocs de feina a tot el país.

En el cas de Cornellà, els quatre comerços salvats l’any passat han permès mantenir quatre llocs de feina, ja que es tractava de negocis individuals. Però també hi ha una empresa d’instal·lació i manteniment d’electricitat, calefacció i fontaneria que, en aquest cas, sí que tenia dos treballadors. Així doncs, en total, el projecte ha salvat set llocs de treball a la ciutat durant el 2020 gràcies a una inversió induïda de 107.450 euros.

El Punt Reempresa es va instal·lar al Centre d’Empreses Procornellà el 2011 i, des de llavors, ha aconseguit salvar més d’una trentena d’empreses amb una inversió d’1,3 milions d’euros. Això ha permès mantenir gairebé una seixantena de llocs de feina a la ciutat durant l’última dècada.