Els representants dels 50 restaurants inclosos a la nova guia. Foto: AGT

El Plats és un dels deu millors restaurants de la comarca. Així ho va anunciar l’Associació Gastronomia i Turisme (AGT) del Baix Llobregat, l’entitat encarregada d’elaborar la primera guia que recull els cinquanta millors restaurants de la comarca.

El restaurant Plats, que va obrir fa quinze anys al carrer Mossèn Palet número 5, al barri de la Gavarra, ha aconseguit entrar en aquesta llista i se situa en novena posició gràcies a les creacions que elabora el xef i gerent del local, Xavier Llanos.

Des dels inicis, el restaurant aposta per una cuina de mercat creativa, imaginativa i avantguardista, que aprofita la bona base que aporten les receptes tradicionals. A més, al Plats utilitzen els millors productes de proximitat, comprats als pagesos que conreen les terres del Parc Agrari, per fer els seus menús.

A banda dels agricultors, al restaurant també tenen altres proveïdors de la ciutat, com els paradistes del Mercat de Sant Ildefons o d’altres establiments de proximitat.

QUALITAT COMARCAL
La primera Guia dels 50 millors restaurants del Baix Llobregat i l’Hospitalet és una mostra de la bona salut del sector de la restauració a la comarca. Un exemple és que, en els nou primers llocs, hi ha un restaurant de cada municipi.

Segons la guia, el millor establiment de la comarca d’aquesta primera edició de la guia és el restaurant Marimorena, de Sant Boi. El segueixen l’Alcalde 36, de Gavà, i el Sucapa, de l’Hospitalet, que tanca el podi.