Prop de 300 comerços de Cornellà s’han sumat a aquesta campanya. Foto: Ajuntament

La campanya que l’Ajuntament de Cornellà i els comerciants van posar en marxa a principis de setembre per incentivar el comerç local i de proximitat és tot un èxit. Durant el primer mes, el consistori ha repartit més de 3.000 targetes-moneder. Aquestes targetes estan valorades amb un import de 100 euros per comprar a les botigues cornellanenques que s’han adherit al projecte.

La clau és que els consumidors paguen 70 euros per la targeta, mentre que l’Ajuntament hi posa els 30 restants a través del fons de 300.000 euros que va aprovar per fer front a les conseqüències econòmiques de la pandèmia del coronavirus. La previsió del consistori, que de moment ja ha desembutxacat 90.000 euros, és aconseguir que les vendes a les botigues locals arribin a un import d’un milió d’euros.

Gairebé 300 comerços ja s’han sumat a aquesta iniciativa. Hi ha des de restaurants i botigues d’alimentació fins a ferreteries, llibreries, merceries i tota mena d’establiments. Es tracta de comerços de barri, de proximitat, petits establiments que han de fer front a l’aturada de l’activitat que va suposar el confinament. Per saber quins establiments hi participen es pot consultar la pàgina web www.compracornella.cat.

Aquells veïns i veïnes que encara no tinguin la seva targeta la poden sol·licitar al mateix portal. L’Ajuntament també ha instal·lat diversos punts d’ajuda als mercats municipals per ajudar a les persones que ho necessiten a adquirir la targeta. Les targetes es poden recollir a la seu de Procornellà, a l’Oficina Local de l’Habitatge, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i al Centre Cívic La Gavarra.

El consistori recorda que les targetes estaran operatives fins el 31 de desembre del 2021, és a dir, fins l’any que ve. A més, els compradors poden decidir si gastar els cent euros que conté la targeta de cop o anar-los gastant de mica en mica. Per poder controlar la despesa, sempre es pot revisar quin saldo disponible té el titular de la targeta.