Les entitats de la Barceloneta exigeixen a l’administració una informació clara sobre la situació encallada de la nova escola Mediterrània.

Els alumnes del CEIP Mediterrània porten quatre anys en barracons, després que l’edifici on s’allotjava l’escola fos enderrocat per problemes estructurals. La promesa del Districte de Ciutat Vella en el moment de l’enderroc va ser que els alumnes tornarien a tenir un nou equipament per al Centre d’Educació Infantil i Primària en el marge de dos anys.

Quatre anys després, continuen en barracons.

Des de fa més de dos anys les mares i pares del centre educatiu, conjuntament i amb el suport de totes les entitats del barri, han reclamat conèixer en quin estat es troba el projecte de l’equipament i la seva construcció immediata, i han portat a terme diferents accions de protesta, a més de mantenir múltiples reunions amb els representants polítics.

Els pares i mares de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) de l’escola també demanen poder fer servir el solar on antigament estava ubicat el CEIP Mediterrània per usos escolars.

DISPERSIÓ DELS SERVEIS

Els barracons es troben actualment al pati del CEIP Alexandre Galí. Aquest espai està cedit per l’IES Salvat Papasseit.

El servei de menjador està allotjat a una classe de l’escola Alexandre Galí.

Les activitats extraescolars es realitzen al Centre Cívic de la Barceloneta, i l’equip docent fa servir un magatzem de l’Institut Narcís Monturiol per guardar els estris d’esport, entre d’altres elements.

Quan s’han de desplegar activitats de lectura, els alumnes, acompanyats de dos mestres, han de desplaçar-se a la Biblioteca de la Barceloneta, situat a l’antiga cooperativa obrera La Fraternitat.

MANCA D’INFORMACIÓ

A aquest situació de precarietat que viuen tant els alumnes com l’equip docent de l’escola, s’hi afegeix que la transmissió de la informació per part dels responsables municipals s’ha caracteritzat sempre d’una manca de transparència i de compromís ferm per part de les administracions públiques competents: l’Ajuntament de Barcelona i el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Per aquest context, la Plataforma del CEIP Mediterrània, i 14 entitats més del barri denuncien aquesta situació i demanen:

– Més informació a l’AMPA, a la Plataforma i a les entitats que els hi donen suport sobre l’estat actual del projecte.

– Que s’obri un pressupost per la construcció de les noves instal·lacions del CEIP Mediterrània com a una prioritat tant del barri com del Districte.

– La construcció immediata del CEIP Mediterrània en el solar on estava ubicat abans del seu enderrocament.

– La gestió escolar d’aquest mateix solar fins que comencin les obres del nou equipament.

Les entitats que donen suport al comunicat de premsa són l’AVV de la Barceloneta, l’Associació Barceloneta Alerta, l’AVV de l’Òstia, els Diables de la Barceloneta, la Plataforma d’Afectats en Defensa de la Barceloneta, la Coordinadora de Coros, La veu del barri, la Comissió de Festa Major de la Barceloneta , la Comissió de Festa del Carrer Pescadors, l’Agrupació de Comerciants i Industrials de la Barceloneta, la penya Barcelona Barceloneta, GAMAR, l’Associació Barceloneta més Història i l’AMPA del CEIP Mediterrània.

Plataforma del CEIP Mediterrània