Un acord entre l’Ajuntament, els veïns i la propietat de l’edifici del número 6 del carrer Sant Bartomeu, al Raval, va evitar fa pocs dies l’expulsió de sis famílies formades per 10 adults i tres menors.

Per arribar a desencallar el conflicte han fet falta més d’un any i mig de negociacions. Finalment l’acord marca que el propietari manté els sis pisos amb contractes de lloguer assequible –el preu es mourà entre els 500 i els 700 euros– i cedeix dos dels habitatges buits per llogar-los a famílies vulnerables. Els contractes de lloguer tindran una durada de set anys, mentre que la resta de pisos de la finca, quatre, es llogaran al mercat lliure i la propietat podrà fixar els preus que vulgui. Segons ha denunciat un veí a l’ACN, la comunitat patia “assetjament immobiliari” des del 2016 per part de la propietat que va comprar el bloc. L’edifici és propietat d’un inversor internacional, segons recorden des del Sindicat d’Habitatge del Raval, que ha tingut un paper rellevant en les negociacions.

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha afirmat que en un primer moment la propietat “no entenia” el paper del consistori i va “costar fer-los entendre” que cal garantir l’accés a un habitatge digne. Martín considera que finalment la negociació ha estat un èxit.