Víctor García de Gomar ha estat escollit recentment nou director artístic del Liceu, tal com va informar a mitjans de gener en un comunicat el teatre líric.

García de Gomar ha estat seleccionat entre 16 candidatures –13 homes i 3 dones– per una comissió de nou experts presidida per Salvador Alemany, president de la Fundació del teatre. El futur director artístic del Liceu, que substitueix Christina Scheppelmann, començarà a desenvolupar la seva tasca a partir del mes de setembre, quan es posi en marxa la temporada 2019-2020.

Actualment García de Gomar és el director artístic adjunt del Palau de la Música. De fet, la seva experiència en aquesta posició ha estat un dels principals motius que ha valorat el jurat de la comissió, que també ha destacat la presentació d’un projecte de perfil internacional, innovador i contemporani i que manté l’esperit tradicional del Liceu.

García de Gomar té una llarga experiència en la gestió d’equipaments musicals. Ha estat assessor de l’Auditori de Girona i també ha treballat amb l’Orquestra Barroca de Sevilla i al Festival de Música Antiga de Barcelona.