L’escriptor i articulista Vicenç Villatoro ha estat nomenat nou director del Centre de Cultura Contemporània del Barcelona (CCCB) després que el ja exdirector, Marçal Sintes, anunciés fa dues setmanes la seva renúncia al càrrec un any abans del previst per tal de dedicar-se exclusivament a la docència.

Villatoro, nascut a Terrassa el 1957, ha publicat una dotzena de novel·les, entre les quals es troben Memòria del traïdor, Evangeli gris, Entre batalles, Tenim un nom, La ciutat del fum o Hotel Europa. El terrassenc també ha estat guardonat, al llarg de la seva trajectòria, amb els principals premis de la literatura catalana: Sant Jordi, Sant Joan, Ciutat de Barcelona, Ciutat de Palma, Prudenci Bertrana, Documenta i Carlemany.

El també exdirector del diari Avui, entre 1993 i 1996, va ser diputat al Parlament per CiU entre el 1999 i el 2002 i director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió entre els anys 2000 i 2004. L’últim càrrec que havia ocupat, fins a l’octubre de l’any passat, era el de president de l’Institut Ramon Llull. El va abandonar, però, per escriure el seu últim llibre, Un home que se’n va, on, després de set anys de feina, traça un recorregut sobre el passat de la seva família a partir de la figura del seu avi.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram