Contenidors Raval

Una mostra dels problemes de neteja del barri. Foto: Twitter (@Raval_Oh)

Diversos veïns del Raval s’han unit per dir prou a l’incivisme. El passat 24 de gener grups i entitats del barri, com Guerrilla Raval o la Xarxa Veïnal del Raval, van presentar una campanya que recorda a veïns, comerciants i turistes on s’han de tirar les escombraries i on no han d’anar a parar. Tal com explica una integrant de Guerrilla Raval, Júlia Baquero, la manera de fer arribar aquests missatges és penjant cartells allà on es produeix l’incivisme. “Hi ha gent que tira la brossa on vol: a la sortida de casa seva, a les jardineres dels arbres, a les papereres o al costat dels containers. Pot ser que aquests últims estiguin plens, però, per exemple, es pot anar fins a uns altres”, denúncia Baquero.

Aquesta mena d’incivisme, assenyala, no és nou al Raval i, a més, “fa molt temps” que va a més. És per aquesta raó, afegeix, que els veïns han alertat “moltes” vegades l’Ajuntament. I tot i que el consistori ha augmentat la intensitat dels serveis de neteja, no és suficient. “Alguna cosa no està funcionant. L’Ajuntament hauria de controlar com es llencen les escombraries”, suggereix Baquero.

De fet, el Districte ja s’ha començat a moure més en aquest sentit. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, va dir a betevé que s’estan inspeccionant comerços del districte per controlar que tiren bé les escombraries. De moment, s’han fet 100 inspeccions a 30 comerços, la majoria de les quals acabaran en multes.