Els veïns van intentar evitar el desnonament. Foto: Twitter (@MarcSeSo)

Un grup de veïns del Raval van participar el matí del passat 21 de novembre en una reivindicació múltiple per intentar evitar els desnonaments que hi havia previstos al barri, un total de cinc.

El més polèmic era del número 6-8 del carrer de la Petxina, ja que afectava un matrimoni, amb l’home amb problemes renals i a l’espera d’un trasplantament, i la seva filla. L’intent de desnonament, que era el tercer que aquesta família patia després de dos anys sense poder pagar el lloguer, es va acabar executant tot i la pressió veïnal. La família està pendent de poder entrar a viure en un pis de protecció que l’Ajuntament els ha adjudicat. Fins que no hi puguin entrar a viure el consistori els està pagant l’estada en una pensió.

Entre les persones que van formar part de la protesta n’hi havia una que cridava l’atenció. Era la regidora Gala Pin, que també va fer pressió per evitar el desnonament posant-se al costat dels veïns i davant dels agents dels Mossos d’Esquadra. La regidora també va fer d’intermediària amb la comitiva judicial.

OFICINA OCUPADA
Per tal de fer pressió perquè la solució per aquesta família arribi aviat, una vintena de persones van ocupar l’oficina d’Habitatge de Ciutat Vella, situada a la plaça de Salvador Seguí. També van denunciar la situació d’urgència que pateixen moltes famílies del barri.

A banda d’aquest cas, un altre ordre de desnonament previst era al carrer Cardona. L’afectada era una dona amb dos fills menors a càrrec. També n’hi havia un al carrer Sant Oleguer, un al carrer Sant Vicenç i un al carrer Picalquers.