El narcopis era al 22 del carrer d’En Roig. Foto: Twitter (@carrerRoigBCN)

La lluita veïnal contra els narcopisos al barri del Raval no s’atura. El passat diumenge 22 d’octubre dues persones van tornar a ocupar un dels dos narcopisos que hi ha al número 22 del carrer d’En Roig, que els Mossos d’Esquadra havien tancat dos dies abans en una operació policial que va acabar amb tres detinguts.

Al voltant de les set de la tarda diversos veïns, amb la paciència al límit, van organitzar una nova protesta per denunciar la nova ocupació després de veure dos individus intentant accedir a un dels pisos tancats per la policia. Els veïns van aconseguir, gràcies a la seva pressió, que els dos traficants, que havien quedat tancats a causa de la pressió veïnal, sortissin del pis i marxessin. Posteriorment els mateixos veïns van tapiar pel seu compte els dos pisos.

Dos dies més tard, el dimarts 24 d’octubre, l’Ajuntament va encarregar a una empresa la instal·lació de portes antiocupació en els dos pisos, el cost de les quals les haurà de pagar la propietat.

Tot i aquesta victòria veïnal, al barri del Raval encara hi ha una desena de narcopisos, que la policia ja té localitzats. Segons ha publicat El Periódico, aquests punts de venda de droga són als carrers Arc del Teatre, Om, Riereta, Lluna, Sant Erasme i Sant Gil.

La solució total per aquesta problemàtica és complicada, ja que el fet que hi hagi pisos buits al barri, que a vegades són propietat d’entitats bancàries, facilita que els traficants els puguin ocupar i convertir-los en centres de distribució.

PROSTITUCIÓ
D’altra banda, l’Ajuntament ha posat en marxa el procés per precintar el prostíbul il·legal que hi ha al número 13 del mateix carrer. Els veïns també feien que havien denunciat la situació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram