El carrer Lancaster, un dels més problemàtics del Raval. Foto: Google Maps

“Quasi totes les nits hi ha botellón i més de dues-centes persones cridant i bevent. Ho veiem tots els veïns i la Guàrdia Urbana no”. Aquestes són paraules d’en Josep, un veí del carrer Lancaster, al Raval, que denuncia a Línia Ciutat Vella l’augment de l’incivisme que s’està produint al barri, especialment en aquest carrer i a la zona del carrer d’en Robador, en els últims mesos.

Que el Raval aparegui als mitjans relacionat amb qüestions d’incivisme no és cap novetat. Ara, però, els veïns asseguren que la problemàtica creix. Ho relacionen, principalment, amb l’oci nocturn i amb la brutícia, el soroll i d’altres comportaments incívics que aquest genera. “Totes les nits els llauners venen cervesa i drogues i també hi ha baralles”, explica en Josep, que lamenta que “els veïns no podem descansar”. La problemàtica, però, no es redueix a l’oci nocturn i a tot el que se’n deriva. En Josep també explica que en diferents blocs del carrer Lancaster “hi ha molts pisos ocupats i molta brutícia”.

EL DISTRICTE ES DEFENSA
Veient que les crítiques veïnals s’han multiplicat en les darreres setmanes, fonts del Districte volen deixar clar que “coneixem la problemàtica d’aquests carrers i hi actuem des de fa temps de manera intensiva” i afegeixen que “actualment un dispositiu policial controla la zona de dijous a diumenge en horari nocturn per afavorir que la sortida dels establiments es faci amb seguretat i de forma cívica”.

Pel que fa al cas de Lancaster, des del Districte recorden que “hi ha dos urinaris públics a la plaça del Teatre i al carrer Arc del Teatre i la via es neteja quatre cops al dia”. Tot i això, reconeixen que “la situació no està prou resolta i en breu es reforçarà la presència de la Guàrdia Urbana”.