Dos pescadors del port de Barcelona van desaparèixer el passat 20 de març després que la seva embarcació xoqués contra un mercant rus. El xoc es va produir a uns tres quilòmetres de la costa. Uns dies més tard els cossos dels dos homes -un de 37 anys i origen senegalès i l’altre un ciutadà marroquí de 34 anys- van ser localitzats sense vida.

A bord del pesquer viatjava una tripulació de quatre homes. Els altres dos, entre els quals hi havia el patró de l’embarcació, van poder ser rescatats poc després del naufragi. Tot i que en el moment de ser rescatats presentaven signes d’hipotèrmia, cap dels dos va resultar ferit a causa de l’accident. El vaixell on anaven les dues víctimes, ‘El Fairell’, va ser envestit per l’embarcació russa, d’unes dimensions molt més grans i que transportava gasoil i productes químics, quan estava acabant la jornada de pesca.

INVESTIGACIÓ
Un jutjat de Barcelona va obrir uns dies després de l’accident una investigació per intentar aclarir els motius dels fets. El titular del jutjat d’instrucció número 19 va citar a declarar en qualitats d’investigats el capità i el primer oficial del mercant rus, el Midvolga 2, per un delicte d’imprudència, tal com va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Un cop feta la declaració, el jutge va decretar presó provisional eludible sota fiança de 50.000 euros per al primer oficial del mercant, que era qui conduïa el vaixell en el moment del xoc. Per la seva banda, el capità va quedar en llibertat provisional.