Trias

Trias, en un moment de l’acte de dissabte a la plaça del Rei. Foto: ACN

El candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, va presentar dissabte la seva candidatura completa a les municipals i es va mostrar molt optimista. “Hem fet un equip molt potent i guanyador. Traurem 13, 14, 15 o 16 regidors si no badem, penquem i generem una onada d’entusiasme que faci que la gent ens voti”, va assegurar Trias des de l’emblemàtica plaça del Rei.

“Tots estem compromesos per produir un canvi important en la ciutat. Som persones preparades i no gent que només sigui activista”, va etzibar el candidat de Junts. L’exconseller Damià Calvet, número cinc de la llista de Trias, va demanar acabar amb “l’urbanisme ideològic” i l’exvicepresidenta Joana Ortega, número sis, va acusar Colau de ser una alcaldessa que “només renya”.

“Lideratge diferent”

“Cal un lideratge i un estil de fer política diferent a la ciutat. Barcelona no necessita una alcaldessa que ens renyi, necessita un alcalde que animi”, va continuar Ortega. “Un batlle que atregui inversions i que no faci que la gent marxi de Barcelona. Colau renya, Trias anima”, va insistir Ortega. “I aquestes eleccions van d’això. De seguir com fins ara, i no sé si la ciutat ho aguantarà quatre anys més, o bé de buscar aquest canvi que ens demanen els ciutadans i les ciutadanes”, va afegir l’exvicepresidenta. “A Barcelona la gent ha de comptar portes endins i portes enfora”, va afirmar Calvet.

Jordi Martí, tercer de la llista de Trias per Barcelona, va ser l’encarregat de parlar de seguretat i va recordar que es tracta d’una “política social de primer ordre”. “Sense seguretat no hi ha ni llibertat, ni progrés individual ni col·lectiu”, va exclamar Martí. “La inseguretat és la primera preocupació dels barcelonins i necessitem una reacció col·lectiva. Nosaltres portem unes propostes molt concretes per revertir la situació”, va dir l’actual regidor a l’Ajuntament de Barcelona. “Treballarem per fer una Barcelona generosa i responsable amb tot el país. Volem que torni a exercir de capital de Catalunya”, va manifestar per la seva banda el vicepresident de Junts i número 7 de la candidatura, Josep Rius.

“Que Barcelona torni a ser la millor ciutat per viure”

“Tenim un gran equip, de 41 persones, que hem decidit lluitar. I això ha estat possible gràcies a l’esforç i la col·laboració de molta gent”, va agrair Trias, que va citar Junts per Catalunya, PDeCAT, Demòcrates i Moviment d’Esquerres. “La gent no s’ho creia, ho hem fet i hem fet un equip molt potent, guanyador”, va valorar el candidat. “Em presento perquè estimo la ciutat i Barcelona necessita un canvi important. Volem que torni a ser la millor ciutat, que sigui amable, inclusiva, capdavantera, que progressi i que generi confiança a la gent”, va enumerar Trias. “Volem que Barcelona torni a ser la millor ciutat per viure”, va concloure.

La formació va aprofitar l’acte de la plaça del Rei per presentar una versió allargada de la cançó de campanya ‘Tornaràs. La Barcelona que estimem’, amb dos cantants, quatre estrofes i frases com ‘Quan passejo rambla amunt i vaig cap a l’Eixample em costa recordar-te, s’ha perdut la teva màgia’.