metrolinera tmb

Els armariets permeten carregar les bateries dels patinets elèctrics. Foto: TMB

En l’intent d’aprofitar cada espurna d’energia que generem, TMB ha engegat una prova pilot a l’estació Ciutadella-Vila Olímpica. S’hi han instal·lat nou armariets modulars que permeten els usuaris recarregar les bateries dels seus vehicles elèctrics. Per fer-ho, utilitzen l’energia recuperada del mateix metro, la que generen espontàniament els combois quan frenen. Els armariets d’aquesta ‘metrolinera’ són propietat de l’empresa MyLock i estan situats a l’accés Zoo de l’estació.

Amb aquesta iniciativa es resolen dues demandes. D’una banda, l’exigència dels usuaris de més espais on recarregar els seus vehicles de mobilitat personal, sobretot patinets elèctrics. De l’altra, la necessitat de reaprofitar l’energia que es genera a la ciutat.

El servei serà de pagament, però, de moment, durant la prova pilot, els estudiants de la Universitat Pompeu Fabra poden testar-lo de manera gratuïta. El públic general també pot provar-lo, amb un descompte del 50%. A partir del 24 d’octubre ja s’aplicaran les tarifes oficials per a tothom.

Laia Bonet, presidenta de TMB, ha explicat que aquest servei pioner permetrà aglutinar les necessitats de la ciutadania “integrant el servei de transport públic en els desplaçaments d’aquelles persones que combinen en els seus trajectes diaris els productes de mobilitat personal, com els patinets elèctrics, i el mateix metro”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram