terrasses

Ha entrat en vigor la reducció horària a la restauració. Foto: G.Roset/ACN

Bars i restaurants obligats a tancar a les dues de la matinada, i no a les tres, i terrasses recollides a les onze de la nit. Aquesta és la situació a bona part del Gòtic i del Raval des de fa unes setmanes, després que entrés en vigor la reducció horària que afecta els establiments de restauració d’una vintena de carrers i places de Ciutat Vella. Es tracta dels establiments del Gòtic i del Raval situats en zones que l’Ajuntament considera “acústicament tensionades en horari nocturn”. La mesura ha de permetre, segons el consistori, garantir el descans dels veïns. “Hi ha hagut una certa millora. El descans s’ha avançat una hora”, admet Miquel Prats, de la Xarxa Veïnal del Raval.

Per contra, els restauradors alerten de pèrdues econòmiques derivades d’aquesta mesura. En aquest sentit, el Gremi de Restauració ha decidit portar a la justícia la reducció horària a les terrasses d’aquesta i altres zones.

La Roda del Silenci

Mantenint la lluita contra el soroll, la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) ha posat en marxa l’anomenada Roda del Silenci, que denuncia que “el soroll mata” i demana accions al respecte. L’origen d’aquesta protesta és un mural que la Xarxa Veïnal del Raval va fer a tocar del MACBA i que va desaparèixer en qüestió de dies. Com a resposta, van decidir plasmar la mateixa imatge en una roda i fer-la voltar.