La moratòria afecta tot el districte i pot durar fins a dos anys. Foto: Arxiu

Dit i fet, tot i que amb cert retard. “La idea és començar a revisar el Pla d’Usos a la primavera”, anunciava la regidora del Districte, Gala Pin, en una entrevista a Línia Ciutat Vella fa un any. Ara, finalment ha arribat el dia. L’Ajuntament ha suspès la concessió de llicències d’activitats de pública concurrència a tot el districte, un primer pas “necessari i responsable”, diu Pin, per poder començar la revisió del Pla d’Usos de Ciutat Vella. Des de CiU, però, ja s’han afanyat a criticar que “el que fan és aturar-ho tot per generar decreixement econòmic”.

Sigui com sigui, la moratòria tindrà vigència durant un any, prorrogable a un més, i per primera vegada se suspenen les llicències d’activitats de serveis d’informació turística, d’emmagatzematge de petites mercaderies com equipatges o de botigues d’exposició, venda o lloguer de bicicletes o vehicles de mobilitat personal amb motor, entre d’altres. 

En un comunicat, l’Ajuntament assegura que la revisió del Pla d’Usos, que es vol fer “de manera participada amb tots els agents implicats i els grups municipals”, té dos objectius: ordenar les activitats per tal de poder limitar les que generen impactes negatius als barris i potenciar-ne d’altres que ajudin a dinamitzar l’entorn i que afavoreixin la diversitat econòmica i comercial del districte.

Pel que fa a l’oci nocturn i els efectes perjudicials per al descans dels veïns, l’Ajuntament detalla  que una de les principals línies de treball del nou Pla d’Usos serà precisament la de trobar fórmules per tal de pal·liar-ho. És per això que el consistori ja ha encarregat un estudi que permeti avaluar quin és l’impacte que tenen les molèsties generades pel soroll en la salut de les persones.