Entrada a l’hotel Mercer Barcelona Foto: Arxiu

La cadena hotelera Mercer Hotels acaba d’arribar al barri del Gòtic. Tot i així el grup de luxe demana al govern municipal més flexibilitat sobre el Pla d’Usos. I és que l’actual normativa impedeix obrir nous establiments hotelers o bé ampliar-los arreu del Districte. Tot i que Mercer va poder obrir les seves portes el passat dimecres al número 7 del carrer Lledó, no pot fer les ampliacions previstes.

La cadena va comprar la finca l’any 2003, va estar en tràmits urbanístics entre el 2005 i el 2008, i en obres del 2009 fins aquest any. Ara, després del tret de sortida té una nova trava: no pot ampliar la seva capacitat al número 9 del mateix carrer perquè el Pla d’Usos no ho permet. De moment s’ha limitat a rehabilitar la façana. Per Pedro Molina, president de Mercer Hotels, “Barcelona necessita del turisme i és una ciutat bolcada a aquest sector” perquè, segons ell, “aporta riquesa en forma d’ocupacions, seguretat i tranquil·litat ja que, prosseguint amb l’exemple del seu nou establiment, tenen la recepció oberta les 24 hores i 365 dies a l’any.

Aquest és el motiu principal pel qual el president del grup demana un canvi en el Pla d’Usos aprovat pel PSC i ICV-EUiA el passat any 2010. No fer-ho assegura que és un “error” i afirma que Barcelona necessita “ser una ciutat cuidada i no posar traves administratives”.