Una imatge de l’antiga capella de la Misericòrdia. Foto: Google Maps

Tots els grups de l’oposició van instar el passat 19 de juny al govern municipal a fer marxa enrera en la seva idea d’ubicar el Centre d’Atenció Primària (CAP) del Raval Nord a l’antiga capella de la Misericòrdia. Aquesta antiga capella és l’espai escollit, des del 2013, per acollir l’ampliació del Macba.

Durant la celebració de la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports tots els grups de l’oposició van votar a favor d’una proposta del Grup Municipal Demòcrata que demana respectar el conveni firmat entre el MACBA i l’Ajuntament fa cinc anys. També va tirar endavant una proposta del PSC que demana a l’Ajuntament que busqui amb urgència un altre espai per a l’ampliació del CAP del Raval Nord.

A la comissió hi van ser, a petició de Ciutadans, els comissionats de Cultura, Joan Subirats, i de Salut, Gemma Tarafa. Subirats, durant la seva intervenció, va afirmar que l’ampliació del MACBA es podria fer en un altre punt de la ciutat, com ara l’antiga Fàbrica de Canyons del final de la Rambla. També va posar al damunt la taula l’opció de la Tecla Sala de l’Hospitalet. Les dues idees, especialment aquesta última, van ser molt criticades pels partits de l’oposició. Jaume Ciurana (Grup Municipal Demòcrata) va criticar la “improvisació” del govern municipal, mentre que Marilén Barceló (Ciutadans) va acusar l’Ajuntament de crear problemes on no n’hi ha.

Per la seva part, Tarafa va explicar que la Generalitat ha rebutjat tots els espais que l’Ajuntament ha proposat per a l’ampliació del CAP del Raval Nord. Tarafa, que va afegir que si es proposen noves opcions s’acceptaran, també va explicar que la consellera de Cultura, Laura Borràs, amb qui s’han de reunir aviat, contempla un nou solar on seria possible ubicar el CAP. D’aquesta manera, el MACBA podria seguir amb el seu projecte d’ampliació.