Una imatge de l’inici de la manifestació. Foto: ABTS

Aprofitant el Dia Mundial del Turisme, l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) va organitzar el dia 27 de setembre una manifestació per expressar que en aquest data “no hi ha res a celebrar”. Els manifestants, una mica més d’un centenar, van començar el seu recorregut des de la plaça Catalunya.

La protesta, que va consistir en una marxa simbòlica que representava l’enterrament d’un Bus Turístic, es va dirigir fins a la plaça Sant Jaume, on els manifestants van acabar el seu recorregut. Es van poder veure pancartes a favor del decreixement turístic o contràries a les plataformes de lloguer de pisos turístics com Airbnb.

Des de l’ABTS afirmen que el turisme és “una indústria extractiva de les més contaminants, basada en l’acumulació per despossessió i que provoca terribles i creixents desigualtats, mentre els llocs de treball que genera es demostren cada dia més precaris, injustos i explotadors”. Els integrants d’aquesta plataforma veïnal recorden que “fa anys que poblacions locals i moviments socials de diversos indrets denunciem públicament els danys que la indústria turística provoca per tal de continuar lucrant-se i expandint-se”.

MANIFESTACIONS EUROPEES
La manifestació de l’ABTS no va ser l’única, ja que el dia va ser una jornada de reivindicacions al sud d’Europa. Sota l’organització de la Xarxa del Sud d’Europa davant la Turistització (SET), també van sortir al carrer veïns de Sevilla, Màlaga, Sant Sebastià, Malta, Venècia, Madrid, Venècia, Nàpols, Porto, Lisboa i Girona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram