L’Ajuntament ha anunciat recentment la prohibició de patinar entre les 10 de la nit i les set del matí a la plaça dels Àngels, més coneguda com la plaça del Macba, i el seu entorn. La mesura arriba després de les queixes veïnals pel soroll que fan els patinadors, que des de fa molts anys han convertit aquesta plaça del Raval en un punt referent del col·lectiu.

La decisió arriba després de la tasca realitzada per una taula de treball on van ser-hi veïns i patinadors. La voluntat de l’Ajuntament ha estat sempre la de mitjançar amb aquest col·lectiu per arribar a un consens.

La prohibició entrarà en vigor d’aquí a un mes i mig aproximadament, ja que ara s’ha obert un període de 20 dies per presentar al·legacions. Les multes previstes aniran dels 300 als 900 euros.

#SaveMACBA
Després de l’anunci de la prohibició el col·lectiu de patinadors, tal com va avançar Betevé, va posar en marxa la campanya #SaveMACBA amb l’objectiu de fomentar el civisme. Concretament, la idea neix de la plataforma MACBA Life, una iniciativa del patinador Álex Braza que recopila fotos i vídeos en un perfil d’Instagram que té gairebé 250.000 seguidors. Des d’aquest perfil s’avisa als patinadors que no patinin pel carrer Joaquim Costa, que no patinin a la nit, que recullin la brossa que generen i que respectin els vianants.