La Facultat de Comunicació de la Universitat Ramon Llull. Foto: Ajuntament

Un professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, adscrita a la universitat privada Ramon Llull, va ser denunciat per assetjament sexual per una alumna el setembre passat, segons ha avançat El Principal. El degà de la facultat, Josep Lluís Micó, ha confirmat a l’ACN que hi va haver una denúncia d’aquest tipus, però no ha donat detalls ni de denunciant ni de denunciat. Sí que ha explicat que la denúncia va comportar l’obertura d’un expedient que va concloure que calia sancionar el denunciat, sanció que tampoc ha volgut confirmar si va ser per assetjament sexual. El denunciat ja va complir la sanció i torna a exercir com a professor, per bé que, ara, alumnes recopilen noves acusacions contra ell.

En un comunicat, la Universitat Ramon Llull ha especificat que el mes de setembre de 2022 la mediadora per vetllar pel compliment del protocol contra l’assetjament a Blanquerna va rebre una denúncia d’una persona de la facultat contra un docent. Un cop va ser estudiada degudament, es va iniciar una instrucció per part d’una comissió que la va desenvolupar “amb totes les garanties”.

Una sanció ja complerta

Es va elaborar un expedient en el marc del qual es va recopilar tot el material possible a l’entorn del cas, incloent-hi testimonis. Finalment, es va concloure que s’havia comès una infracció perquè la persona acusada havia “incomplert el règim disciplinari de Blanquerna”. Així, es va procedir a imposar una sanció al professor, que ja ha complert.

El centre universitari ha assegurat que resta atent a qualsevol novetat al respecte, “amb la voluntat explícita que la convivència a la Facultat tingui la màxima qualitat possible”. En aquest sentit, ha indicat que la mediadora i el degà es van reunir dilluns amb una nova representació dels delegats del centre i ho tornaran a fer per resoldre els dubtes que apareguin.

Per la seva banda, Josep Lluís Micó ha explicat que la denunciant va estar en tot moment acompanyada per un advocat extern a la institució que defensava els seus interessos, i que també va ser present en el moment de comunicar-li el resultat de l’expedient.

Recopilen noves acusacions

Preguntat per si hi ha hagut noves denúncies a l’entorn del docent, el degà ha indicat que ara com ara no en tenen cap sobre la taula, però ha explicat que hi ha alumnes que estan recopilant noves informacions sobre altres possibles casos.

En aquest sentit ha anunciat que aquest dimecres està prevista una reunió amb delegats durant la qual és possible que se’ls facin arribar les noves acusacions. D’aquí se’n podria derivar un nou expedient.