Incendi bateries

L’incendi va produir una explosió. Foto: Twitter (@lauraravaleando)

El barri de la Barceloneta es va endur un ensurt el passat 21 d’octubre quan es va produir un incendi en uns baixos del número 13 del carrer de Sant Josep on, segons va alertar a Twitter la consellera de Ciutat Vella per ERC, Laura de la Cruz, es carregaven bateries de bicitaxis de forma il·legal. Per part seva, des de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, asseguren que ja sabien que es feia aquesta pràctica en el local on es va produir l’explosió, així com també tenen constància que es fa en tres locals més del barri.

“Fa mesos que ho denunciem a la Guàrdia Urbana i al Districte”, explica el vicepresident de l’entitat veïnal, Manel Martínez. “Aquestes activitats són un perill per a la gent que hi viu a pop”, recalca Martínez, qui alhora insisteix que l’Ajuntament hauria de fer més inspeccions en aquests espais per evitar que es produeixin més incidents com el del passat 21 d’octubre i com altres similars que han succeït anteriorment.

Un exemple, tal com recorda el vicepresident de l’entitat veïnal, es va produir l’agost del 2020 al número 16 del carrer de Grau i Torres. En aquests baixos, segons Martínez, també van explotar unes bateries que van provocar que tres nois morissin. “L’incendi va deformar el pany de la porta i no van poder sortir”, recorda. “Els veïns que vivien davant van escoltar els seus crits. Alguns van estar en tractament psicològic”, conclou.

El regidor Rabassa, per la seva banda, ha afirmat a betevé que el local incendiat s’havia inspeccionat, però que no s’hi va detectar res sospitós.