El nou govern ha posposat el debat sobre la Rambla. Foto: Arxiu

El nou govern de la ciutat que lidera l’alcaldessa Ada Colau va decidir fa tres setmanes aturar el pla especial de la Rambla, que buscava transformar aquest passeig per fer-lo prioritari per als vianants, pacificar el trànsit, reordenar activitats comercials com ara les floristeries o els pintors i retirar les ocelleries.

La decisió la va anunciar la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, el dia cinc de juliol en una entrevista a El Periódico. Pin va deixar clar que “el pla especial de la Rambla queda aparcat i no l’abordarem fins, com a mínim, a finals d’any”. Uns dies més tard d’aquestes paraules, Pin va especificar que el pla especial que l’anterior govern de CiU havia aprovat inicialment-calia completar la fase d’al·legacions per fer-ne l’aprovació definitiva- ja contenia “molta feina feta que es pot aprofitar”, però va afegir que l’objectiu del seu govern era millorar-lo i afegir-hi nous aspectes que, segons el nou executiu, no s’havien tingut en compte.

L’objectiu de Pin és fer una intervenció a l’artèria d’una forma integral per abordar els usos diürns i nocturns de la Rambla, ja que són “dues Rambles diferents”. Al mateix temps, considera que cal “veure a qui pertanyen la Rambla i els seus edificis i a quines activitats estan responent”.

CRÍTIQUES DE L’EXREGIDORA
Les paraules de Pin assegurant que “hi havia molta feina feta que es pot aprofitar” van arribar després de les crítiques de CiU a l’aturada del projecte.

L’exregidora del districte, Mercè Homs, va assegurar que “aturar-lo és una falta de respecte a la feina feta per moltíssima gent des del 2011 i que ja venia d’anys abans”. Homs, que va defensar la tasca feta amb el Pla Cor -el nom escollit per CiU pel projecte-, va afegir que “això no es pot aturar perquè la ciutat no s’ho pot permetre”.

Les crítiques d’Homs també van ser secundades per l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla, que considera un error l’aturada per tornar a arrencar el debat.