Barreteria Obach

La Barreteria Obach ha reobert dos mesos després. Foto: Ajuntament

La tradicional Barreteria Obach del barri Gòtic, que va néixer el 1924, va reobrir el passat 18 de novembre després d’haver estat dos mesos tancada per la jubilació d’un dels propietaris. Concretament, es va jubilar en Ramon Obach, germà de Toni Obach. Tots dos regentaven el local fins llavors.

Amb la jubilació d’en Ramon, el local l’han passat a regentar en Toni Obach i el seu fill, en Pol Obach, i aprofitant el canvi a la botiga, al setembre van decidir tancar fins al novembre per posar ordre a l’interior i arreglar desperfectes.

Els veïns i els clients habituals del barri es van espantar en veure la persiana abaixada creient que potser el local havia tancat. Però, tal com explica en Pol Obach, no era així: “Vam aprofitar per pintar les parets, netejar el magatzem i tornar a fer el rètol del local que estava trencat, però no vam tancar per sempre”.

El menor dels Obach afegeix que els queda molt poc per fer 100 anys de vida al barri i és una xifra que els fa estar “molt contents” perquè “queden pocs comerços a la ciutat que superin el centenar d’anys”. En aquest sentit, admet que ja estan pensant què faran per celebrar-ho: “Intentarem fer una bona festa”.

Amb tot, una barreteria és un estil de botiga molt concret i que hagi perdurat tant en el temps és tot un èxit. És per això que en Pol Obach considera molt important la manera de fer de la seva família: “Tots hem après del pare i el tiet i ells de l’avi i això fa que ens ho sentim nostre i vulguem seguir amb la botiga”.

Un llegat, doncs, que perviu i que beneficia el Gòtic, Ciutat Vella i tota la ciutat.